ua en ru

ВВС: Китай піддає цензурі онлайн-обговорення про офшорному скандалі

ВВС: Китай піддає цензурі онлайн-обговорення про офшорному скандалі Фото: цензура вилучає з китайських соцмереж згадки про офшорному скандалі

За день з хостингу мікроблогів Weibo була видалена мінімум 481 публікація із згадкою слова "Панама"

З китайського сервісу мобільних чатів Wechat і хостингу мікроблогів Sina Weibo видаляють запису про офшорному скандал, повідомляє ВПС.

За даними британської телекомпанії, що висвітлює новини світу за сьогодні, за день з Weibo була видалена щонайменше 481 публікація із згадкою слова "Панама".

Згідно з "Панамським документами" Ден Цзягуя, який одружений на старшій сестрі керівника країни Сі Цзіньпіна, пов'язаний з офшорними махінаціями. Ден і його дружина, за даними Міжнародного консорціуму журналістів-розслідувачів (ICIJ), володіють сотнями мільйонів доларів, вкладені у нерухомість, цінні папери та інші активи.


Тим часом статут правлячої Комуністичної партії Китаю забороняє чиновникам немає права отримувати вигоду з свого становища, а їх родичам – з своїх зв'язків.

Також у документах згадуються Сяолінь, дочка екс-прем'єра КНР Лі Пена, і Жасмин, внучка колишнього високопоставленого чиновника Цзя Цзинлиня. Обидві володіють офшорними компаніями, причому Жасмин Чи стала власницею бізнесу, будучи ще підлітком.

Як повідомляє ВВС, в китайській пресі офшорний скандал не обговорюється.

Нагадаємо, в США і Європі почали розслідування щодо офшорів.