ua en ru

ВСУ візьмуть участь у 12 міжнародних навчаннях в 2015 р

Збройні сили України до 2015 р. візьмуть участь у 12 міжнародних навчаннях. Про це в ході брифінгу заявив представник головного управління Військового співробітництва Генерального штабу Збройних сил України генерал-майор Борис Кременецький, передає кореспондент РБК-Україна.

"На цей рік передбачено участь підрозділів ЗСУ в 12 багатонаціональних навчаннях, з яких 5 навчань пройдуть на території України і 7 навчань за межами країни", - заявив Кременецький.

За його словами, в 2015 р. передбачено 7 міжнародних командно-штабних навчань, в яких будуть задіяні тільки штатні офіцери.

Крім того, підрозділи та окремі військовослужбовці візьмуть участь у 237 заходах індивідуальної програми партнерства з НАТО.

"Ці заходи спрямовані на конкретні пріоритетні напрями. В першу чергу, це розвиток системи управління зв'язку, розвиток сил спеціальних операцій, логістика і військова медицина, інформаційно-психологічні операції, а також підготовка фахівців у галузі розмінування та протидії саморобним вибуховим пристроєм, і, що дуже актуально зараз, питання кібербезпеки", - додав Кременецький.

За його словами, до міжнародних навчань в 2015 р. планується залучити до 3 тис. військовослужбовців, до 25 літаків, близько 10 кораблів і сотні одиниць військової техніки.

Нагадаємо, 17 березня Рада схвалила допуск іноземних військових до навчань в Україні.