ua en ru

ЗСУ відбили 11 атак окупантів на Донбасі: знищено склади боєприпасів і багато техніки

ЗСУ відбили 11 атак окупантів на Донбасі: знищено склади боєприпасів і багато техніки Фото: російські військові (facebook.com/mod.mil.rus)

Українські воїни зі складу угруповання Об'єднаних сил відбили у вівторок 11 атак ворога. На двох локаціях ще тривають бої.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на пресцентр Угруповання об'єднаних сил.

За даними пресслужби, за добу військовослужбовці угруповання ОС знищили три танки, п'ять артилерійських систем, дві бойові броньовані машини, 13 одиниць автомобільної техніки і три склади з боєприпасами.

Підрозділи протиповітряної оборони збили два безпілотних літальних апарати типу "Орлан-10".

Відзначається, що уздовж всієї смуги оборони ворог застосовує бойову авіацію, реактивні системи залпового вогню, ствольну артилерію великих калібрів, танки, міномети різних систем, завдає ракетно-бомбові удари по цивільних об'єктах інфраструктури, мирним житловим кварталам.

Загарбники обстріляли понад 16 населених пунктів у Донецькій та Луганській областях, зруйнували та пошкодили 39 цивільних об'єктів, з них 36 житлових будинків, школу, дитячий садок, лінію електропередач. В результаті цих обстрілів загинув один цивільний, шість - отримали поранення.

Нагадаємо, на Донбасі українські військові за добу, 6 червня, відбили 10 атак окупантів і знищили два склади з боєприпасами.

Ми також писали про те, що російські військові посилили обстріли Миколаєва. Глава Миколаївської ОВА Віталій Кім заявив, що це робиться спеціально, щоб створити ілюзію домінування.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.