ua en ru

За час АТО бойовики не надали МКЧХ жодного прямого доступу до заручників, - Геращенко

За час АТО бойовики не надали МКЧХ жодного прямого доступу до заручників, - Геращенко Фото: Ірина Геращенко (УНІАН)

Геращенко, заявила, що це є серйозним порушенням гуманітарного блоку мінських угод

За час проведення антитерористичної операції (АТО) на Донбасі бойовики не надали Міжнародному Комітету Червоного Хреста (МКЧХ) жодного прямого доступу до заручників. Про це у Facebook повідомила представник України у гуманітарній підгрупі контактної групи у Мінську Ірина Геращенко.

"В рамках попередніх домовленостей МКЧХ вдалося передати листи й посилки від родин заручникам на окупованій території. Правда, представникам МКЧХ не дали можливості безпосередньо зустрітися з хлопцями, побачити їх, все прийняв керівник тюрми. Тобто, за всі роки війни жодного прямого доступу МКЧХ до заручників не було", - повідомила Геращенко, додавши, що це є серйозним порушенням гуманітарного блоку мінських угод.

Мінськ. Гуманітарна підгрупа, де українську сторону представляли також В. Медведчук, і експерти з СБУ та В. Лутковська. ...

Опубліковано Iryna Gerashchenko 6 вересня 2017 р.

Нагадаємо, раніше радник голови Служби безпеки України Юрій Тандіт повідомляв, що сьогодні тристороння контактна група у Мінську обговорить деталі великого обміну заручниками за формулою "87 на 309".