ua en ru

ВР сподівається на фіндопомогу ЄС у реформуванні парламенту

ВР сподівається на фіндопомогу ЄС у реформуванні парламенту Фото: спікер Ради Володимир Гройсман

Наразі в парламенті відпрацьовується впровадження електронних технологій

Апарат Верховної Ради України сподівається на фінансову допомогу Європейського союзу у проведенні реформ в діяльності українського парламенту. Про це заявив виконуючий обов'язки керівника Апарату ВР Володимир Слишинський, передає прес-служба відомства.

"Місія Пета Кокса (Місія з оцінки потреб Європарламенту, яку очолює Пет Кокс - ред.), яка вже у наступному місяці має запропонувати цілу стратегію змін як українському парламенту, так і Апарату Верховної Ради. Це стосується як формування комітетів, роботи секретаріатів, так і висвітлення діяльності Верховної Ради... Ми розраховуємо на підтримку європейських структур, на отримання грантів. Верховна Рада також виділятиме кошти для того, щоб реформу було проведено ефективно", - підкреслив Слишинський.

Він зазначив, що європейські партнери запропонують цілий комплекс заходів.

"Думаю, що пропозиції, які надійдуть від Європарламенту, дадуть новий поштовх, друге дихання Верховній Раді. А ми зробимо усе максимально можливе для того, аби робота парламенту відповідала всім європейським стандартам", - підкреслив в.о. керівника Апарату Ради.

Крім того, Слишинський розповів, що наразі відпрацьовується впровадження електронних технологій.

"Це нова система документообігу, проходження законопроектів. Будуть задіяні модулі щодо покращення системи звітності, інформативності... Також ми працюємо над тим, щоб засідання комітетів відбувалися в режимі онлайн - тобто все робиться для максимальної відкритості і гласності. Ми будемо надавати можливість громадянам брати участь в обговоренні законопроектів, які вже є, щоб вони могли їх коментувати та вносити свої пропозиції", - зазначив чиновник.

Нагадаємо, голова Верховної Ради Володимир Гройсман раніше заявляв, що робота над запуском нових елементів електронного парламенту завершиться в січні 2016 року.