ua en ru

ВР цього тижня може ще раз зібратися на позачергове засідання, - ПР

Верховна Рада України цього тижня може ще раз зібратися на позачергове засідання. Про це заявив сьогодні в парламенті депутат із фракції Партії регіонів Володимир Макеєнко.

Верховна Рада України цього тижня може ще раз зібратися на позачергове засідання. Про це заявив сьогодні в парламенті депутат із фракції Партії регіонів Володимир Макеєнко, повідомляє радіо "Свобода".

Фотогалерея: "Позачергове засідання Ради 13 листопада"

"Цей тиждень - робота в комітетах. Це означає, що в будь-який момент ми можемо зібратися на позачергове засідання і, згідно з регламентом, у п'ятницю проголосувати два законопроекти, які будуть підготовлені до другого читання. Ми готові голосувати", - сказав Макеєнко.

Кажучи про законопроект, прийняття якого має вирішити питання ув'язнення екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко, "регіонал" зазначив, що "є шанс, що ми його ще можемо розглянути".

У той же час Макеєнко запропонував, щоб питання Тимошенко було вирішене після підписання Угоди про асоціацію з ЄС.

"Скажіть, будь ласка, а у якому документі від європейців є питання Юлії Тимошенко письмово? Його немає. Так мова йде про державу Україна або про персоналії? А чому не можна поставити спочатку коня, а потім - віз? Давайте спочатку підпишемо у Вільнюсі питання євроінтеграції України, а потім будемо вирішувати питання кого завгодно", - сказав представник фракції Партії регіонів.

У той же час інший представник ПР, народний депутат Володимир Олійник не бачить необхідності у проведенні позачергового засідання ВР поточного календарного тижня, оскільки жоден із євроінтеграційних законопроектів не готовий до прийняття.

Нагадаємо, сьогодні, 13 листопада, Верховна Рада закрилася, не розглянувши жоден євроінтеграційний законопроект. На засіданні були присутні представники місії Європарламенту Пет Кокс і Олександр Кваснєвський. Останній висловив сподівання, що до 19 листопада Україна зробить усі необхідні кроки для підписання УА з ЄС.

Нагадаємо, сьогодні місія Кокса-Кваснєвського представить у Брюсселі звіт щодо України.

Як повідомлялося, в середу на позачерговій сесії парламент планував розглянути три євроінтеграційних законопроекти: про лікування Юлії Тимошенко, про прокуратуру та про виборче законодавство.