ua en ru

ВР може розглянути питання створення депутатських груп з повноваженнями фракцій наступного тижня, - ПР

Народний депутат України від фракції Партії регіонів, голова парламентського комітету з питань регламенту та депутатської етики Володимир Макеєнко прогнозує, що вже на наступному пленарному тижні депутати зможуть розглянути проект закону про внесення змін до регламенту Верховної Ради, що передбачає можливість створення у ВР депутатських груп з повноваженнями фракцій з 15 і більше депутатів. Про це Макеєнко заявив сьогодні на брифінгу, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми на попередньому засіданні комітету прийняли рішення одноголосно, хто б там що не говорив, одноголосно, розглянути його на наступному комітеті, тобто завтра. Для того, щоб це питання вивчили керівники фракцій, народні депутати", - сказав Макеєнко і додав, що на сьогоднішній день є і альтернативний цього законопроект, розроблений спільно фракціями КПУ і "Свобода".

Також він спрогнозував, що голоси для прийняття цього закону також будуть: "Ми за (прийняття цього законопроекту), КПУ голосувати не буде, але незалежні, а їх від 28 до 39. Ось додайте 208 і ці голоси, тобто понад 231 голоси є".

На питання про те, чи буде на наступному пленарному тижні розглядатися цей законопроект, парламентарій відповів: "Я думаю, що до цього йде, але це процес".