ua en ru

Біля Ужгорода на три години перекрили міжнародну трасу Київ-Чоп

Біля Ужгорода на три години перекрили міжнародну трасу Київ-Чоп Фото: перекриття траси Київ-Чоп (facebook.com-pegasusdima)

Перекриваючи трасу Київ-Чоп мітингувальники вимагали дозволити об'єнати 8 сіл в одну ОТГ

Біля Ужгорода близько півсотні мітингувальників у селі Холмок у вівторок, 24 квітня, близько 9:00 перекрили міжнародну трасу Київ-Чоп. Селяни висловлюють протест щодо блокування Закарпатської облдержадміністрацією процесу об'єднання територіальних громад (ОТГ), передає Mukachevo.net.

Люди, тримаючи у руках транспаранти з написами "Громаді бути", "Москаль, не гальмуй децентралізацію!", почали безперервно ходити пішохідним переходом. При цьому на трасі утворився затор.

Протести під Ужгородом

Мешканці села Холмок перекрили трасу Київ-Чоп вимагаючи дозвіл на створення ОТГ Більше: http://www.mukachevo.net/ua/news/view/315263

Опубліковано Mukachevo.net 24 квітня 2018 р.

Як розповіли селяни журналістам, причиною мітингу стало те, що облдержадміністрація не дозволяє об'єднатися в ОТГ восьми селам Ужгородського району.

Як розповіла сільський голова Холмка голова Тетяна Вачиля, акція була мирною і тривала три години. За її словами, своєю акцією селяни хотіли показати обласній владі, що вони "будуть відстоювати своє право на об’єднання".

У відповідь на акцію протесту голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль заявив, що облдержадміністрація не піде на жоден шантаж, а оцінку блокувальникам міжнародної траси дадуть правоохоронці.

"Позиція обласної державної адміністрації щодо створення об’єднаної територіальної громади поблизу Ужгорода залишається незмінною - ми не дамо знищити район, щоб зробити щасливими кілька сіл. Міський голова Ужгорода вже направив листи трьом сільрадам, до складу яких входять вісім сіл, із пропозицією добровільно приєднатися до територіальної громади обласного центру. Адже села прилягають до Ужгорода й по багатьох позиціях становлять із ним єдине ціле", - сказав Москаль.

Нагадаємо, у березні розпочалась підготовка до перших виборів депутатів сільських, селищних, міських рад об'єднаних територіальних громад (ОТГ). Вибори, які призначені на 29 квітня 2018 року, відбуватимуться у 40 ОТГ в 17 областях України. До складу цих 40 ОТГ увійшли 133 місцеві ради (міських - 4, селищних - 16, сільських - 113).