ua en ru

Військова прокуратура розслідує події на території військової частини в Одесі

Військова прокуратура розслідує події на території військової частини в Одесі Фото: військова прокуратура (УНІАН)

Під час проведення слідчих дій встановлено факт перенесення металевого паркану на території військового містечка

Військова прокуратура Південного регіону України проводить досудове розслідування подій на території військового містечка у Одесі. Про це повідомила прес-служба прокуратури.

"За наслідками здійсненого виїзду та проведених слідчих дій, військовою прокуратурою Одеського гарнізону до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про кримінальне правопорушення, за попередньою правовою кваліфікацією ч. 2 ст. 418 КК України (порушення статутних правил вартової служби, вчинене в умовах особливого періоду) та невідкладно розпочато проведення досудового розслідування", - повідомили у прокуратурі.

Зазначається, що під час проведення слідчих дій встановлено факт перенесення металевого паркану на території військового містечка та що представники органів військового управління за цим фактом позовних вимог щодо оскарження дозвільної документації до суду не заявляли.

У військовій прокуратурі Південного регіону України пообіцяли тримати на контролі перебіг досудового розслідування у цьому кримінальному провадженні та надати правову оцінку діям військовослужбовців військової частини та представників приватних підприємців, які встановили тимчасову металеву огорожу в межах території військового містечка.

Нагадаємо, 29 жовтня начальник прес-центру командування Військово-повітряних сил України Роман Юрчило повідомив, що близько 40 осіб у масках спробували здійснити рейдерське захоплення військової частини А3571.

Проте згодом глава Нацполіції в Одеській області Руслан Форостяк спростував рейдерське захоплення військової частини. З його слів, на місці велися будівельні роботи "без насильства і тітушок".