ua en ru

ВМС Польщі отримали новий патрульний катер

ВМС Польщі отримали новий патрульний катер Фото: Польща

Будівництво військового корабля тривало понад 13 років і коштувало понад 1 млрд злотих.

У верфі військово-морського флоту Польщі в Ґдині спустять на воду новий корабель Військово-морських сил (ВМС) Польщі "Шльонзак" ("Slązak"). Про це повідомляє "Польське радіо".

Повідомляється, що будівництво військового корабля тривало понад 13 років і коштувало понад 1 млрд злотих. ""Шльонзак" - це патрульний катер, який збудований на базі корвета "Ґаврон" ("Gawron"). Корвет протягом довгого часу безуспішно намагалися завершити, а тому було вирішено зменшити інвестицію до нижчого у класі військового корабля.

Патрульний катер "Шльонзак" оснащений легким артилерійським та кулеметним озброєнням і не має пускових установок ракет", - йдеться у повідомленні.

За словами віце-міністра оборони Польщі Чеслава Мрочека, це початок розбудови польського флоту. Окрім "Шльонзака" цього року на воду буде спущений тральщик "Корморан" ("Kormoran").

"Протягом 20-и років польські військово-морські сили не одержали жодного нового військового судна, але вже наступного року на службу надійдуть ще два нові кораблі", - запевнив Мрочек.

Польські суднобудівні заводи мають збудувати також чергові кораблі для ВМС. Повідомляється, що Міноборони Польщі вирішило, що контракт на доставку трьох нових кораблів берегової охорони та трьох патрульних, підпише із вітчизняними підприємствами.

Нагадаємо, Сейм Польщі змінив угоду про малий прикордонний рух з Україною.