ua en ru

Влада Білорусі вирішила позбавити видання Tut.by статусу ЗМІ

Влада Білорусі вирішила позбавити видання Tut.by статусу ЗМІ Фото: логотип Tut.by (reform.by)

Опозиційние білоруське видання Tut.by з 1 жовтня позбудеться статусу засобу масової інформації. Таке рішення суд прийняв після позову Міністерства інформації Білорусі.

Про це повідомляє прес-служба Мініформації Білорусі.

Зазначається, що з 7 серпня по 15 вересня видання отримало чотири письмових попередження у зв'язку з порушенням статей 4 і 49 білоруського закону про ЗМІ.

"Дані заходи реагування приймалися за зверненням державних органів, що виявили в межах компетенції інформацію, поширення якої заборонено", - йдеться в повідомленні.

Згідно з цим законом, держоргани можуть звертатися до суду з вимогою позбавити ліцензії ЗМІ видання, якщо воно отримало два і більше таких попереджень протягом року.

Таким чином Мінінформації звернулося до суду з відповідною вимогою. Суд задовольнив позов.

"Рішенням Економічного суду міста Мінська від 25 вересня 2020 року позовну заяву було прийнято і порушено провадження по справі. Виходячи з цієї норми закону, наказом Міністерства інформації від 29 вересня 2020 року випуск мережевого видання Tut.by припиняється з 1 жовтня 2020 року до 30 грудня 2020 року", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше в МВС Білорусі підтвердили затримання понад 350 учасників недільних протестів.

Зазначимо, що в неділю в Білорусі відбувся 50-й день протестів. Демонстранти провели "народну інавгурацію" Світлани Тіхановської. При цьому в Гомелі силовики для розгону демонстрантів стріляли з автомата.