ua en ru

Верховний суд закрив справу про відміну Томосу

Верховний суд закрив справу про відміну Томосу Ілюстративне фото (Уніан)

25 квітня суд розглянув позов та дійшов висновку, що він не має ознак адміністративної юрисдикції

Верховний суд закрив провадження у справі щодо надання Томосу про автокефалію Православній церкві України. Про це повідомляє прес-служба суду.

25 квітня суд розглянув позов та дійшов висновку, що він не має ознак адміністративної юрисдикції.

"Верховний суд закрив провадження у справі за позовом релігійних організацій про скасування постанови Верховної Ради України від 19.04.2018 №2410-VIII "Про підтримку звернення президента України до вселенського патріарха Варфоломія про надання томосу про автокефалію Православної Церкви в Україні", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, релігійні організації просили суд визнати протиправною та скасувати постанову Верховної Ради про підтримку звернення президента України до Вселенського патріарха про надання Томосу про автокефалію Православної церкви в Україні.

Раніше повідомлялось, Верховний суд розглядатиме три позови від УПЦ МП проти надання Томосу Україні. Повідомлялось, що два з них будуть розглянуті в спрощеного порядку позовного провадження, без виклику сторін, за наявними матеріалами в строк, встановлений ст. 258 Кодексу адміністративного судочинства України, тобто не більше 60-ти днів з дня відкриття провадження у справі. Зазначається, що провадження у цих справах відкрито 8 і 9 жовтня.