ua en ru

В Угорщині змінять назву посади "міністра у справах Закарпатської області", - Клімкін

В Угорщині змінять назву посади "міністра у справах Закарпатської області", - Клімкін Фото: Павло Клімкін (УНІАН)

За словами Клімкіна, угорці "добре почули" позицію українського міністерства

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що в Угорщині змінять назву посади "міністра у справах Закарпатської області". Про це голова МЗС написав у своєму Twitter.

Клімкін підкреслив, що почав ранок з розмови з міністром закордонних справ Угорщини Петером Сіярто.

В Угорщині змінять назву посади "міністра у справах Закарпатської області", - Клімкін

"Почав ранок з розмови з своїм угорським колегою Петером Сіярто. Угорці нас добре почули і змінюють назву свого уповноваженого "по Закарпаттю". А щодо усіх інших питань - продовжуємо конструктивно працювати далі", - написав голова МЗС України.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна писало, що в уряді Угорщини заснували посаду міністра, який буде відповідати за розвиток Закарпатської області України. Зазначалося, що тимчасовому повіреному в справах Угорщини в Україні Ласло Папу вручили ноту з вимогою роз'яснити рішення Будапешта створити посаду уповноваженого міністра у справах Закарпатської області.

МЗС України вимагало офіційних роз'яснень, оскільки в сферу компетенції уповноваженого віднесено частину суверенної території України.

Додамо, Міністерство закордонних справ України розцінює як неприйнятні останні заяви прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана про те, що він не вірить в євроінтеграційні наміри Києва.