ua en ru

Велика британія допускає прийняття заходів щодо влади України у разі недемократичного рішення кризи, - посол

Посол Великобританії в Україні Саймон Сміт допускає, що влада Великобританії приймуть заходи щодо влади України у разі, якщо останні підуть недемократичним шляхом у вирішенні політичної кризи в Україні.

Посол Великобританії в Україні Саймон Сміт допускає, що влада Великобританії приймуть заходи щодо влади України у разі, якщо останні підуть недемократичним шляхом у вирішенні політичної кризи в Україні. Про це Сміт заявив на прес-конференції в Києві, присвяченій відкриттю виставки The Great British Summer, передає кореспондент РБК-Україна.

"Позиція британського уряду і урядів інших країн-членів ЄС - це конструктивний вихід із ситуації. Якщо буде зроблено крок у бік недемократичного рішення ситуації, то нам доведеться розглядати заходи, які потрібно прийняти", - сказав посол.

За його словами, дуже важливим моментом є реагування влади України на заклики Європарламенту.

"З позиції ЄС цілком ясно, що є конструктивний вихід з кризи, з повагою фундаментальних свобод людей. Є також недемократичний вихід... Глава МЗС Великобританії сказав, що Великобританія уважно моніторить ситуацію в Україні, і якщо виникне загроза того, що демократичний шлях розвитку буде неможливий, то будуть вжиті необхідні заходи", - додав посол.