ua en ru

У Великобританії назвали дату розгляду законопроекту про Brexit

У Великобританії назвали дату розгляду законопроекту про Brexit Ілюстративне фото (wikipedia.org)

До Різдва британський парламент планує приступити до процесу затвердження закону про Brexit

Законопроект про вихід Великобританії зі складу Європейського союзу (Brexit) внесуть на розгляд британського парламенту в п'ятницю, 20 грудня. Про це повідомляє Reuters.

За словами прес-секретаря прем'єр-міністра Великобританії Бориса Джонсона, до Різдва, 25 грудня, у парламенті планують розпочати процес затвердження законопроекту про Brexit.

"Ми плануємо почати процес затвердження білля про вихід з Євросоюзу до Різдва, планується винести його на розгляд парламенту в п'ятницю", - повідомили у прем'єр-міністра Великобританії.

Нагадаємо, 12 грудня у Великобританії пройшли дострокові парламентські вибори. Консервативна партія, лідером якої є прем'єр-міністр Борис Джонсон, здобула перемогу на парламентських виборах, отримавши підтримку 43,6% виборців.

Після виборів Джонсон заявив, що вихід Великобританії з ЄС відбудеться у будь-якому випадку і без референдуму до 31 січня.

Також РБК-Україна писало, що після перемоги консерваторів на виборах у Британії в Європейському союзі заявили, що чекають на швидке затвердження британським парламентом законопроекту про Brexit. В ЄС заявили про готовність приступити до нового етапу відносин з Великобританією.