ua en ru

Валенса заперечує причетність до спецслужб у часи комуністичної Польщі

Валенса заперечує причетність до спецслужб у часи комуністичної Польщі Фото: Лех Валенса

Експертиза підтвердила, що Валенса міг співпрацювати зі спецслужбами

Екс-президента Польщі Лех Валенса заперечує співпрацю зі спецслужбами комуністичної Польщі, а також спростовує результати графологічної експертизи, що підтвердила таку ймовірність. Про це повідомляє AFP.

Як наголошується, Валенса категорично спростував результати експертизи, які показали, що він співпрацював з комуністичною таємною поліцією Польщі на початку 1970-х років.

"Я можу показати вам сотні різноманітних експертиз почерку, які покажуть інший результат", - сказав він.

Як повідомляється, для порівняння експерти взяли зразки почерку Валенси, який був у його паспорті і на водійських правах. Як зазначається, Валенса відмовився надати зразки почерку особисто.

Інститут національної пам'яті Польщі, який розслідує злочини часів нацистських і комуністичних епох, повідомив, що немає ніяких сумнівів в тому, що Валенса підписав угоду про співпрацю, а також квитанції про оплату від таємної поліції.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що графологічна експертиза у справі за підозрою колишнього президента Польщі Леха Валенси у співпраці зі спецслужбами комуністичної Польщі, довела, що екс-президент протягом багатьох років був агентом спецслужб Польської народної республіки.