ua en ru

У ВР зареєстровано проект постанови про звільнення судді ВСУ

Голова парламентського комітету із питань правосуддя народний депутат від Партії регіонів Сергій Ківалов та голова підкомітету з питань звільнення суддів та реагування на порушення законодавства у сфері правосуддя народний депутат від Партії регіонів Вадим Колесніченко внесли до Верховної Ради проекти постанов про звільнення суддів.
Зокрема, вони пропонують звільнити Тетяну Шевченко із посади судді Верховного суду України (ВСУ) у зв'язку з поданням нею заяви про відставку.
Народні депутати пропонують звільнити із посад суддів у зв'язку з порушенням присяги суддю Юр'ївського райсуду Дніпропетровської обл. Юрія Кибального; Артемівського міськрайонного суду Донецької обл. Олену Деревльову; Мукачівського міськрайонного суду Закарпатської обл. Віктора Заборовського; господарського суду Полтавської області
Юрія Коршенка.
С.Ківалов і В.Колесніченко також зареєстрували у ВР проект постанови про звільнення суддів у зв'язку з набранням законної сили обвинувальних вироків - суддів Дніпровського райсуду міста Дніпродзержинська Дніпропетровської обл. Ірину Воронко, Гагарінського райсуду м.Севастополя - Степана Поліводу.
С.Ківалов уніс до парламенту проект постанови про надання згоди на затримання та арешт (взяття під варту) судді Іванівського районного суду Одеської області В.Є.Доніна.