ua en ru

У Сирії, за даними місцевих правозахисників, в сьогоднішніх акціях протесту загинули більше 60 чоловік

У ході сьогоднішніх акцій протесту в Сирії загинули більше 60 чоловік. Велика частина з них слідувала в блоковане урядовими військами м.Дераа на південному заході держави. Про це повідомляє РБК з посиланням на Associated Press, яке посилається на місцеві правозахисні організації. Підтвердження даної інформації з інших джерел поки не надходило.

Сьогодні сирійська опозиція організувала серію акцій протесту по всій країні під назвою "День гніву". Для цього була використана соціальна мережа Facebook.

Місто Дераа стало населеним пунктом, де пройшли перші антиурядові виступи в Сирії в березні 2011 р., а також містом, де заворушення набули найбільш запеклий характер. Для того, щоб придушити несанкціоновані акції протесту, сірійські власті направили в місто армійські підрозділи за підтримки бронетехніки.

Додамо, сьогодні повідомлялося про те, що влада США введе санкції відносно трьох високопоставлених офіцерів силових структур Сирії. За даними ряду ЗМІ, серед них - брат сирійського Президента Башара Асада Махер Асад, що займає важливу посаду в збройних силах. Санкції носять економічний характер і передбачають, зокрема, замороження рахунків в американських банках, якщо такі будуть виявлені.

Протестуючі вимагають відставки Президента Сирії Б.Асада та проведення в країні політичних реформ. Сирійські власті намагаються зняти напругу в суспільстві. Так, 20 квітня Б.Асад заявив про скасування в країні надзвичайного стану, яке діяло 48 років. Сирійське керівництво заявляє, що серед убитих під час акцій протесту чималу частку складають поліцейські і військовослужбовці урядових військ, які забезпечували порядок під час демонстрацій і мітингів.