ua en ru

У Миколаївській області СБУ затримала трьох наркоторговців

У Миколаївській області працівники Служби безпеки України (СБУ) затримали трьох наркоторговців. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Так, 10 липня 2013 р. у рамках кримінального провадження за ч.2 ст.15, ч.2 ст.305 Кримінального кодексу України на одній із залізничних станцій у потязі сполученням "Миколаїв-Москва" оперативники СБУ виявили та вилучили у провідника пакунок, у якому було сховано майже 300 гр амфетаміну. Наступного дня у центрі міста СБУ затримала трьох місцевих мешканців, у тому числі й особу, яка планувала контрабандним шляхом відправити наркотик до РФ. Під час збуту чергової партії амфетаміну зловмисники були затримані із залученням бійців ЦСО "Альфа". У ході затримання один із наркоторговців намагався втекти і створив на автошляху аварійну ситуацію. Під час спецоперації для зупинки транспортного засобу співробітники УСБУ застосували вогнепальну зброю, відкривши вогонь по колесах автомобіля.

Читайте також: СБУ затримала в м. Запоріжжя співробітника міліції під час збуту наркотиків

У ході обшуку затриманих, їхніх автомобілів та помешкань правоохоронці виявили та вилучили ще 20 гр амфетаміну, 100 гр марихуани та електронні носії зі списком контактів покупців наркотиків. У одному з помешкань, яке належало наркоділку, було виявлено облаштовану нарколабораторію, у якій вилучено спеціальне устаткування та прилади для виготовлення психотропу, 3 літри прекурсору і 2 гр готового для продажу наркотику.

Наразі троє затриманих наркоторговців перебувають під арештом, стосовно них вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу.