ua en ru

У Мінфіні заявляють, що бойовики ДНР, як і раніше, знаходяться в будівлі Казначейства в Донецьку

Бойовики самопроголошеної "Донецької народної республіки" (ДНР), як і раніше, знаходяться в будівлі Головного управління Державного казначейства України у Донецькій області.

Бойовики самопроголошеної "Донецької народної республіки" (ДНР), як і раніше, знаходяться в будівлі Головного управління Державного казначейства України у Донецькій області. Про це повідомляє прес-служба Міністерства фінансів України.

"У засобах масової інформації з'явилася інформація щодо розблокування роботи ГУ Державного казначейства в Донецькій області. Міністерство фінансів наголошує, що інформація не відповідає дійсності. У приміщенні Головного управління Державної казначейської служби в Донецькій області знаходяться озброєні люди, протягом дня були вилучені електронні ключі та інші електронні засоби, що використовуються для проведення платежів", - йдеться в повідомленні.

У відомстві зазначили, що на працівників казначейських, податкових органів та Національного банку України в Донецькій області чиниться тиск з метою їх переходу на службу до ДНР і введення власної платіжної системи.

"Робота ГУ ДКСУ в Донецькій області буде відновлена за умови, якщо жодної збройної людини на території Державної казначейської служби не буде і припиниться будь-який тиск на працівників ДКСУ, у тому числі в неробочий час", - наголосили у Мінфіні.

Нагадаємо, сьогодні перед засіданням РНБО голова Національного банку України Степан Кубів повідомив про те, що в Донецькій області о 12:30 була відключена електронна платіжна система. Пізніше у прес-службі Нацбанку уточнили, що управління НБУ в Донецькій області призупинило свою роботу. Втім, незабаром у прес-службі Донецької міськради зазначили, що терористи розблокували будівлі управління НБУ та Головного управління Державного казначейства в Донецькій області, і обидві установи відновлять роботу у вівторок, 17 червня.