ua en ru

В Донецькій обл. відключена електронна платіжна система, - Кубів (доповнено)

В Донецькій області сьогодні о 12:30 була відключена електронна платіжна система.

В Донецькій області сьогодні о 12:30 була відключена електронна платіжна система. Про це повідомив голова Національного банку України Степан Кубів (на фото) перед засіданням РНБО, передає кореспондент РБК-Україна.

"Після того, як було захоплено управління НБУ Донецької області о 12:20, о 12:30 була відключена платіжна система. Основний мотив - це збереження життя людей. Ми це виконали, ми маємо чітку інформацію, яку я зараз доповім на засідання РНБО", - заявив Кубів.

Він також зазначив, що всі розрахунки призупинено та вжито всі заходи для збереження життя працівників НБУ.

Додамо, що управління НБУ в Донецькій області призупинило свою роботу. "У зв'язку з тим, що дії сепаратистів загрожують життю людей і роблять неможливим здійснення управлінням своїх завдань, його діяльність припинена, а система платежів і розрахунків в регіоні тимчасово відключена", - йдеться в повідомленні прес-служби НБУ.

Пізніше у прес-службі Донецької міської ради повідомили, що будівлі управління НБУ і главку Держказначейства в Донецькій обл. розблоковано, завтра, 17 червня, обидві установи відновлять роботу.

Раніше в понеділок повідомлялося, що озброєні представники самопроголошеної "Донецької народної республіки" взяли під контроль будівлі управлінь Держказначейства, податкової інспекції та Національного банку України в Донецькій області. За словами представників ДНР, метою захоплення є "перекриття грошових потоків до України".

Зазначимо, це не перший випадок блокування банківської системи на Донбасі за останній час. Так, 15 травня управління Нацбанку в Донецькій обл. призупинило свою роботу у зв'язку з погрозами сепаратистів. Наступного дня проведення необхідних платежів було відновлено.