ua en ru

У Києві в 2013 р. відшкодовано майже 4,5 млн грн переплати за необґрунтованими тарифами, - Генпрокуратура

У Києві протягом року відшкодовано майже 4,5 млн грн переплати за необґрунтованими тарифами, відновлені порушені права понад 200 тисяч мешканців житлових будинків. Про це під час сьогоднішнього брифінгу повідомила начальник головного управління захисту прав і свобод громадян та інтересів держави, протидії корупції та злочинності у сфері транспорту Ірина Зарубинська, повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України (Генпрокуратура).

"Згідно з результатами перевірок найбільших збитків громадянам, тобто нам з вами, був нанесений в місті Києві. В основному мова йде про те, що люди в рази переплачували за комунальні послуги за необґрунтованими тарифами. Вдумайтеся, саме в столиці відновлено права понад 200 тисяч громадян і відшкодовано майже 4 млн 300 тис. грн таких переплат", - сказала вона.

Як пояснила начальник головного управління, також під час перевірки було зафіксовано факти завищення вартості послуг, врахованих в структурі тарифу.

"Такий приклад мав місце в Деснянському районі столиці, посадові особи комунального підприємства та ТОВ завищили вартість послуг на технічне обслуговування ліфтів житлових будинків за квітень-липень 2012 року на суму понад 1,5 млн грн. В результаті цього мешканцям житлових будинків цього району завдано збитків на цю суму", - сказала вона.

Звичайно, додала прокурор, прокуратура міста відреагувала на такий факт стосовно вказаних посадових осіб - відкрила кримінальне провадження, яке зараз розслідується.

І такі приклади, повідомила Ірина Зарубинська, є поширеним явищем в Дарницькому, Дяснянському та Подільському районах столиці.

"В результаті втручання прокуратури міста вказані суб'єкти господарювання провели розрахунки економічно обґрунтованих тарифів і звернулися КМДА для їх узгодження", - підсумувала начальник головного управління.