ua en ru

В Києві керівник банку заволодів коштами установи на суму 200 млн грн

Генеральною прокуратурою України (ГПУ) затверджено обвинувачувальний акт у кримінальному провадженні за фактом заволодіння коштами банківської установи у м. Києві на суму понад 200 млн грн. Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

"За організацію придбання суб'єктів підприємницької діяльності та заволодіння коштами банку в особливо великих розмірах до кримінальної відповідальності притягнуто одного з керівників банку, а також інших восьми осіб - директорів фіктивних підприємств, які отримали кредити", - сказав старший прокурор відділу процесуального керівництва Андрій Бєлік.

Зокрема, він зазначив, що у серпні 2010 р. один з керівників банку організував створення низки фіктивних підприємств та порушуючи установлену процедуру забезпечив надання кредитних коштів, які у подальшому банківській установі не повернуто.

Бєлік додав, що у ході досудового розслідування вжито заходи, спрямовані на забезпечення спричинених збитків.

Крім того прокурор повідомив, що вказаним особам загрожує покарання у вигляді штрафу від трьох до п'яти тисяч неоподаткованих мінімумів доходів громадян, а службовій особі банку - до дванадцяти років позбавлення. волі.