ua en ru

На Європейській площі завершився 10-тисячний мітинг активістів ПР

У Києві на Європейській площі близько 15:00 завершився мітинг активістів від Партії регіонів, передає кореспондент РБК-Україна. Раніше у столиці на Європейській площі мітингували близько 10 тис. активістів від ПР.

У Києві на Європейській площі близько 15:00 завершився мітинг активістів від Партії регіонів, передає кореспондент РБК-Україна.

Раніше у столиці на Європейській площі мітингували близько 10 тис. активістів від ПР.

Ці ж дані наводять і в МВС. "За попередніми данням, на Європейській площі близько 10 тис. демонстрантів", - заявила керівник прес-служби ГУ МВС України в Києві Ольга Білик.

За її словами, число демонстрантів постійно змінюється, оскільки активісти постійно пересуваються центром від однієї площі до іншої.

Раніше повідомлялося, що демонстранти продовжують сходитися на Європейську площу. Вони перекрили прилеглі до площі вулиці, зокрема, вул. Грушевського, частину вул. Хрещатик і Володимирський узвіз.

Варто відзначити, що по периметру акції відсутні працівники міліції. Також не спостерігається бійців спецпідрозділу міліції "Беркут".

При цьому на площі присутні близько 200 осіб-"тітушок".

Зазначимо, основним гаслом активістів від ПР є створення європейської України в Україні.

На Європейській площі завершився 10-тисячний мітинг активістів ПР

На Європейській площі завершився 10-тисячний мітинг активістів ПР

При цьому на Майдані Незалежності знаходяться близько 1,5 тис. осіб. Після повідомлення з Вільнюса про те, що Президент України Віктор Янукович не підписав Угоду про асоціацію з ЄС, активісти радяться про те, що робити далі. Як планується, своє рішення вони оголосять сьогодні ближче до обіду.

Наймасовішою акція протесту проєвропейськи налаштованих українців стає кожен вечір, коли на Майдані Незалежності знаходяться щонайменше декілька тисяч осіб.

Планіуєтся, що в неділю, 1 грудня, Євромайдан збереться на фінальну акцію і розійдеться до подальших акцій.Сьогодні проходить другий день саміту Східного партнерства у Вільнюсі, на ранок сьогоднішнього дня була запланована церемонія підписання документів. Під час цієї церемонії відбулося офіційне парафування угод про асоціацію Грузії і Молдови з Європейським Союзом, підписання угоди про спрощення візового режиму між ЄС і Азербайджаном, проте з Україною ніякого документу підписано не було, навіть очікуваної деякими політичними експертами рамкової угоди про наміри. Так, Україна залишилася без асоціації з ЄС.