ua en ru

У Берліні сьогодні відбудеться другий раунд "газових переговорів" між Україною, ЄС та РФ, - МЗС України

У Берліні сьогодні, 26 травня 2014 р., відбудеться другий раунд переговорів з питань ціни і постачань газу між Україною, Євросоюзом та Росією.

У Берліні сьогодні, 26 травня 2014 р., відбудеться другий раунд переговорів з питань ціни і постачань газу між Україною, Євросоюзом та Росією. Про це в ході брифінгу заявив директор департаменту інформаційної політики Міністерства закордонних справ України Євген Перебийніс (на фото), передає кореспондент РБК-Україна.

"Сьогодні в Берліні відбудеться другий раунд тристоронніх переговорів у форматі Україна-ЄС-РФ з проблематики ціноутворення та умов поставок газу до України", - сказав Перебийніс.

За його словами, сторона ЄС буде представлена комісаром ЄС з питань енергетики Гюнтером Еттінгером, українська сторона - міністром енергетики та вугільної промисловості Юрієм Проданом і високими посадовими особами НАК "Нафтогаз України", сторона Росії - міністром енергетики Росії Олександром Новаком і високими посадовими особами "Газпрому".

Як заявив Еттінгер в ефірі німецької радіостанції Sudwestrundfunk, Європейський союз закликає Україну розрахуватися з боргом за газ перед Росією.

Раніше міністр енергетики РФ Олександр Новак в інтерв'ю газеті Handelsblatt заявив, що Росія не виключає надання знижок на постачання газу для України.