ua en ru

"Укрзалізниця" запустить щоденний рейковий автобус до Польщі

"Укрзалізниця" запустить щоденний рейковий автобус до Польщі Фото: Войцех Балчун

Двохвагонний потяг їздитиме за маршрутом "Ковель - Ягодин - Хелм"

ПАТ "Укрзалізниця" запустить щоденний двохвагонний рейковий автобус Pesa за маршрутом "Ковель - Ягодин - Хелм". Про це повідомили у прес-службі компанії.

"Ми вже почали внутрішню роботу, пов'язану зі збільшенням міжнародного залізничного руху. Нещодавній досвід потяга "Київ - Перемишль" показав, що є великий потенціал міжнародного сполучення. І це поєднання не тільки з Польщею, але і з іншими країнами ЄС", - заявив гендиректор "Укрзалізниці" Войцех Балчун.

За його словами, рішення про безвіз для українців буде сприяти збільшенню пасажиропотоку між Україною та іншими країнами ЄС, і "Укрзалізниця" хоче грати важливу роль у цих перевезеннях.

Планується, що новий рейковий автобус Pesa буде вмішати 182 пасажира і курсуватиме щоденно: відправлення з Ковеля у 11:50, час в дорозі складе - близько двох годин. Зупинки на проміжних станціях не передбачені.

Так, прикордонний контроль буде здійснюватися під час руху поїзда. У вагонах буде встановлено відеоспостереження, а порушників митники будуть висаджувати в пункті пропуску Ягодин.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на травневі свята "Укрзалізниця" призначила 23 додаткових поїзда і додаткові рейси 6 графікових поїздів.