ua en ru

"Укрзалізниця" отримала тисячу залізничних вагонів, які належали фірмі екс-міністра Клименка

"Укрзалізниця" отримала тисячу залізничних вагонів, які належали фірмі екс-міністра Клименка Фото: Анатолій Матіос (РБК-Україна)

Вагони було передано "Укрзалізниці" за рішенням Печерського районного суду Києва

ПАТ "Укрзалізниця" отримала тисячу залізничних вагонів, які належали фірмі екс-міністра доходів і зборів України Олександра Клименка. Про це заявив у ході брифінгу головний військовий прокурор Анатолій Матіос, передає кореспондент РБК-Україна.

Як зазначив Матіос, вагони було передано "Укрзалізниці" за рішенням Печерського районного суду Києва.

"Головна військова прокуратура за рішенням Печерського суду передала тисячу затриманих Державною прикордонною службою і митними органами України залізничних напіввагонів (це самий дефіцитний рухомий склад залізниці), які належали і належать до цього часу ТОВ "Юнісон груп", - заявив Матіос.

Представник прокуратури зазначив, що ТОВ належить до групи компаній екс-міністра доходів і зборів Олександра Клименка.

За словами Матіоса, слідство встановило, що орієнтовний місячний дохід від здачі в оренду зазначених вагонів становив від 10 до 12 мільйонів гривень. Після передачі в управління ПАТ "Укрзалізниця" дохід від експлуатації вагонів від моменту арешту до кінцевого рішення суду буде зараховуватися до загального фонду державного бюджету.

Брифінг головного військ.прокурора Матіоса і голови Укрзалізни...

Брифінг щодо арешту майна, що належало компаніям Клименка. Головний військовий прокурор Анатолій Матіос і голова правління ПАТ «Укрзалізниця» Войцех Балчун.

Опубліковано 5 канал 4 серпня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що партнери екс-міністра доходів та зборів України Олександра Клименка пішли на співпрацю зі слідством.