ua en ru

"Укрзалізниця" планує створити лізингову компанію

"Укрзалізниця" планує створити лізингову компанію Фото: Войцех Балчун (facebook.com/JSCUkrzaliznytsia)

Лізингова компанія буде надавати українським перевізникам 10 тис. вагонів

Публічне акціонерне товариство "Укрзалізниця" планує створити лізингову компанію. Про це повідомив глава підприємства Войцех Балчун в Facebook.

"Один з ключових проблемних питань для ринку - недостатня кількість вагонів. Разом з нашими партнерами Amsted Rail і The Greenbrier Companies, які активно співпрацюють з EBRD, Еximbank і OPIEK, вже знаємо, що робити. Плануємо спільно створити в Україні лізингову компанію", - заявив Балчун.

За його словами, компанія буде надавати українським перевізникам 10 тис. вагонів. Парк для неї мають намір побудувати спільно з іншими національними виробниками.

"В рамках цього проекту відвідали завод Amstel Rail у місті Columbus, штат Ohio з виробництва коліс для рухомого складу, який виробляє понад 250 тис. одиниць цієї продукції високої якості", - резюмував глава "Укрзалізниці".

Одне з ключових проблемних питань для ринку - недостатня кількість вагонів. Разом з нашими партнерами Amsted Rail і The...

Опубліковано Войцех Балчун 11 липня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Балчун розповів про результати роботи "Укрзалізниці" в I півріччі 2017 року. Так, чистий прибуток "Укрзалізниці" за I півріччя 2017 року збільшилася порівняно з аналогічним періодом 2016 року, на 3,9 млрд гривень.