ua en ru

УЗ планує реструктуризувати свої борги та фінансуватися у гривні

УЗ планує реструктуризувати свої борги та фінансуватися у гривні Фото: "Укрзалізниця" має намір перейти на гривневе фінансування

Компанія вже веде переговори з міжнародними організаціями

Державний залізничний перевізник ПАТ "Укрзалізниця" планує реструктуризувати борг та фінансуватися в національній валюті. Про це повідомив глава "Укрзалізниці" Войцех Балчун, передає прес-служба відомства.

За словами Балчуна, на такий крок компанія йде для зменшення ризиків від зміни курсу валюти.

Він також повідомив, що компанія вже веде переговори на цю тему з міжнародними фінансовими організаціями.

"Плануємо фінансуватися у національній валюті, щоб уникнути курсового ризику, який дуже сильно вдарив по "Укрзалізниці" у 2015 році. Ми також говоримо з міжнародними фінансовими організаціями. З їх боку є позитивні сигнали. І для мене найважливіше те, що зараз вони серйозно обмірковують фінансування "Укрзалізниці" у гривні", - розповів Балчун.

Глава "Укрзалізниці" також додав, що компанія шукає й інші способи фінансування. Зокрема, перевізник звернувся до держбанкам з пропозицією створити консорціум для фінансування проектів на залізниці.

"Ми вже звернулися з пропозицією до державних українських банків щодо створення консорціуму, який би фінансував наші інвестиційні проекти", - заявив Балчун.

Нагадаємо, раніше Балчун заявив, що в "Укрзалізницю" протягом 5 років потрібно інвестувати 130-150 млрд гривень.