ua en ru

В "Укрзалізницю" протягом 5 років потрібно інвестувати 130-150 млрд гривень, - Балчун

В "Укрзалізницю" протягом 5 років потрібно інвестувати 130-150 млрд гривень, - Балчун Фото: в "Укрзалізницю" протягом 5 років потрібно інвестувати 130-150 млрд гривень

Інвестиції необхідні для оновлення рухомого і тягового складу, а також інфраструктурних проектів

Голова ПАТ "Укрзалізниця" Войцех Балчун заявив, що в рамках нової стратегії розвитку в "Укрзалізницю" у найближчі 5 років необхідно інвестувати 130-150 млрд гривень. Про це йдеться в прес-релізі "Укрзалізниці".

"Результати роботи товариства за друге півріччя 2016 року та перший квартал 2017 року показують, що Укрзалізниця покращує всі основні показники. Компанія має великий потенціал, але галузі необхідні інвестиції. Стратегією передбачено за п’ять років інвестувати в оновлення 130-150 млрд гривень", - розповів Балчун.

Такі інвестиції необхідні для оновлення рухомого і тягового складу, а також інфраструктурних проектів.

"Запланували оновити та модернізувати 30% парку вантажних вагонів та локомотивів, оновити 45% парку пасажирських вагонів, направити 17 млрд грн на модернізацію колії та електрифікацію", - підкреслив Балчун.

Також стратегією розвитку передбачено продовження процесу реформування галузі шляхом побудови вертикально інтегрованої структури.

Так, наприклад, тепер будуть створені компанії за напрямами діяльності, а не за регіональним принципом, як було раніше.

Повідомляється, що бізнес-модель ПАТ «Укрзалізниця» буде побудована на п'яти бізнес-вертикалях: вантажні перевезення та логістика, пасажирські перевезення, інфраструктура, послуги тяги, виробництво та сервіс.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Балчун під час робочої поїздки в Харків, Дніпро і Одесу 18-19 травня представить нових керівників регіональних філій товариства, які були обрані в результаті відкритого відбору.