ua en ru

"Укрзалізниця" обговорить із регіонами обмеження роботи вантажних станцій

"Укрзалізниця" обговорить із регіонами обмеження роботи вантажних станцій Ілюстративне фото (Медіацентр "Магістраль")

УЗ обрала 198 вантажних станцій, роботу яких планує обмежити

"Укрзалізниця" проведе широке обговорення питання обмеження діяльності неефективних вантажних станцій на регіональному рівні. Відповідного висновку дійшли посадовці та громадські активісти у ході наради у державного секретаря Міністерства інфраструктури Андрія Галущака, передає прес-служба УЗ.

За словами директора з економіки та фінансів ПАТ "Укрзалізниця" Андрія Рязанцева, робота таких станцій може обмежуватися виключно у разі відсутності технічних або технологічних можливостей, що передбачено чинними договорами.

"З метою перевезень максимального обсягу вантажів ми повинні зосередитися на основних напрямках навантажувальної роботи. По малодіяльних станціях та ділянках руху треба встановити іншу пріоритетність їх обслуговування у пік сезону перевезень. Інакшого виходу немає", - наголосив він.

Відомо, що на сьогодні УЗ виділила експериментальну групу з 198 вантажних станцій, роботу яких пропонується обмежити - "для покращення ефективності операційної роботи компанії".

"Зокрема, 72 станції пропонується обмежити для вантажної роботи повністю, решту 126 станцій - у піковий період до 31 грудня 2018 року, з подальшим відновленням за умови наявності певної кількості замовлень на навантаження", - резюмували в прес-службі.

Тепер обговорення цієї проблематики має відбутись у регіонах за участю представників місцевої влади, громадських організацій і вантажовідправників. Координуватиме процес Міністерство інфраструктури України.

Нагадаємо, як повідомив раніше в.о. голови правління УЗ Євген Кравцов, близько 30-40% локомотивного парку "Укрзалізниці" не підлягають відновленню.