ua en ru

До України з робочим візитом прибуде президент Естонії

До України з робочим візитом прибуде президент Естонії Фото: Петро Порошенко і Керсті Кальюлайд (president.gov.ua)

Президент Естонії зустрінеться з Порошенком та відвідає штаб ООС

Президент Естонії Керсті Кальюлайд у травні протягом чотирьох днів перебуватиме в Україні з робочим візитом. Кальюлайд перебуватиме в Україні 22-24 травня, передає прес-служба президента Естонії.

У рамках візиту Керсті Кальюлайд зустрінеться із президентом України Петром Порошенком, а після зустрічі президенти дадуть спільний брифінг.

Також естонський президент зустрінеться із главою українського уряду Володимиром Гройсманом, його заступницею Іванною Климпуш-Цинцадзе та головою Верховної ради України Андрієм Парубієм.

У планах Кальюлайд також відкриття бізнес-центру в Києві та спілкування з місцевими підприємцями.

Крім того, президент Естонії відвідає Східну Україну, зустрінеться з головою Харківської облдержадміністрації, заслухає інформацію про хід відновлення постраждалих під час бойових дій та про гуманітарну ситуацію.

"Президент Кальюлайд також відвідає штаб операції Об'єднаних сил, який контролює операцію на сході країни. Після закінчення офіційного візиту глава держави також візьме участь у фіналі Ліги чемпіонів УЄФА 26 травня в Києві на запрошення президента Петра Порошенка", - зазначили в прес-службі.

Нагадаємо, у березні 2018 року президент Естонії Керсті Кальюлайд в Таллінні зустрілася з українськими жінками-військовослужбовцями, які прибули на реабілітацію в Центр здоров'я в Естонії.