ua en ru

Українці бачать своє майбутнє в Європейському Союзі, - Гройсман

Українці бачать своє майбутнє в Європейському Союзі, - Гройсман Фото: прем'єр-міністр України Володимир Гройсман

Три основних вороги країни на шляху до євроінтеграції, на думку прем'єра, - корупція, популізм і російська агресія

Прем'єр міністр України Володимир Гройсман переконаний в тому, що українці розуміють перспективи членства в Європейському союзі та прагнуть його. Про це він заявив в інтерв'ю Deutsche Welle.

"Україна визначила свій шлях. Я розумію, що зараз важкий час для Європейського Союзу, для його єдності. Я глибоко переконаний в тому, що політичні лідери країн ЄС знайдуть відповідне правильне рішення для збереження єдності. Україна бачить своє майбутнє в Євросоюзі. Ми продовжуємо складний шлях відстоювання нашої незалежності і руху до євроінтеграції. В України є Угода про асоціацію з ЄС і бажання українців, особливо після Революції гідності, яка пройшла на українському Майдані. Люди засвідчили своє бажання жити у вільній, правовій державі і бачать своє майбутнє в Європейському союзі", - сказав прем'єр.

Гройсман зазначив, що Україна продовжує займатися внутрішніми реформами для того, щоб "подолати корупцію, створити якісну систему правосуддя і відродити економічне зростання" і висловив впевненість в успішному їх проведенні.


"У нас багато завдань, які необхідно вирішувати, і за останні два роки нам дещо вже вдалося зробити, зокрема, і при підтримці Німеччини. Цей шлях (реформування) досить не простий, оскільки ми сьогодні стикаємося з агресією з боку Російської Федерації і фактично на нашій території зараз знаходяться терористичні війська Росії і підтримувані нею бойовики, але я хочу ще раз сказати про те, що ми продемонструємо результат, українці цього заслуговують. Це складний шлях, але в результаті ми досягнемо успіху... Ми проводимо ряд структурних реформ і реформи дадуть свій позитивний результат", - заявив глава українського уряду.

При цьому прем'єр-міністр зазначив, що на шляху до досягнення поставлених цілей в контексті євроінтеграції Україна повинна подолати не тільки російську агресію, але також корупцію і популізм.

"Нам необхідно багато чого змінити і я, зокрема, завжди кажу, що у нас є три фундаментальних ворога: це російські танки, тобто російська військова агресія, це корупція і популізм, який процвітає в нашій країні. Саме ці три речі можуть відібрати у нас майбутнє", - сказав Гройсман.

Як повідомлялося, Німеччина вважає, що співпраця з Україною в економіці має стати найбільшим европроектом.