ua en ru

Німеччина вважає, що економічна співпраця з Україною має стати найбільшим європроектом

Німеччина вважає, що економічна співпраця з Україною має стати найбільшим європроектом Фото: міністр економічного співробітництва та розвитку Німеччини Герд Мюллер

Гройсман провів зустріч з міністром економічного співробітництва та розвитку Німеччини

Німеччина вважає, що економічна співпраця з Україною має стати найбільшим європейським проектом на найближчі 10 років. Про це заявив міністр економічного співробітництва та розвитку Німеччини Герд Мюллер у ході зустрічі з прем'єр-міністром України Володимиром Гройсманом, під час якої сторони обговорили співпрацю в економічній сфері, повідомляє "Урядовий портал".

"Найбільшим європейським проектом в економічній сфері на наступні 10 років має стати співробітництво ФРН та ЄС з Україною. Ми повністю погоджуємося і підписуємося під вашою урядовою програмою. Ми впевнені в такому підході, оскільки ваш уряд надсилає в Європу правильні сигнали", - наголосив Мюллер.


Як зазначається, Гройсман зазначив, що в Україні є 4,5 тисячі підприємств з німецьким капіталом. Крім того, в Україні реалізується проектів німецької технічної допомоги на суму 600 млн. євро.

Сторони також домовилися активізувати роботу з реалізації проектів німецького бізнесу в Україні. Зокрема, з цією метою восени 2016 року в Києві будуть проведені міжурядові консультації зі сталого розвитку України.

Також Гройсман та Мюллер обговорили співробітництво двох країн і на місцевому рівні, питання реалізації проектів енергоефективності в Україні, зокрема створення і початку роботи Фонду енергоефективності, а також залучення підтримки Німеччини до реформи митної служби України.

"Ви можете розраховувати на допомогу і підтримку Німеччини", - підкреслив Мюллер, наголосивши, що "важливо запустити процес, щоб економіка ФРН вкладала в економіку України".

Нагадаємо, Гройсман перебуває із робочим візитом у Німеччині.