ua en ru

"Українським диверсантам" у Криму загрожує до 20 років позбавлення волі

"Українським диверсантам" у Криму загрожує до 20 років позбавлення волі Фото: стосовно затриманих у Криму так званих "диверсантів" порушили кримінальну справу

Зокрема, слідство вважає затриманих, серед яких і Євген Панов, організаторами або учасниками незаконного збройного формування

З справами групи так званих "українських диверсантів", яких днями затримали Криму, розбираються два відомства: Слідчий комітет розслідує обставини загибелі спецназівця ФСБ і десантника, які брали участь у затриманні бойовиків, а сама ФСБ збирає докази причетності затриманих до підготовки диверсій на півострові. Про це повідомляє "Комерсант".

Як пише видання, посилаючись на власні джерела, стосовно затриманих порушили кримінальну справу. Таким чином, слідство вважає затриманих, серед яких і Євген Панов, організаторами або учасниками незаконного збройного формування (ст. 208 КК). Саме формування, згідно з фабулою справи, готувало диверсійні акції (ст. 30 і ст. 281 КК), із застосуванням зброї та вибухівки, які перебували у незаконному обігу бойовиків (ст. 222 КК).


Згідно з статтею 281 передбачено покарання на строк від десяти до п'ятнадцяти років. А в разі, якщо правопорушення вчинено організованою групою - позбавлення волі на строк від дванадцяти до двадцяти років.

В рамках ще одного розслідування, яке проводить Слідчий комітет, з'ясовуються обставини загибелі офіцера спецназу ФСБ "Вимпел" і десантника-контрактника при затриманні "диверсантів". Проти підозрюваних порушено справу за ст. 317 КК (посягання на життя співробітника правоохоронного органу або військовослужбовця).

Нагадаємо, кримські правозахисники дізналися подробиці про ще одного "українського диверсанта".