ua en ru

Українські водії зможуть довше перебувати на території Молдови

Українські водії зможуть довше перебувати на території Молдови Фото: Володимир Гройсман та Павло Філіп (kmu.gov.ua)

Громадяни України та Молдови зможуть перебувати на території країн більше ніж 90 днів протягом 180 днів на рік

Українські водії зможуть довше перебувати на території Молдови. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу українського уряду.

Як повідомляється, Україна та Молдова підписали протокол до двосторонньої угоди про міжнародне автомобільне сполучення, який збільшує кількість днів, дозволених для перебування транспортних засобів на території Молдови та України.

Зазначимо, що протокол було підписано під час переговорів прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана та прем'єр-міністра Молдови Павла Філіпа у рамках саміту ГУАМ у Кишиневі.

"Протокол урегульовує питання здійснення регулярних міжнародних перевезень і збільшує кількість днів, дозволених для перебування на території Молдови екіпажам транспортних засобів", - повідомили в уряді.

Зазначається, що громадяни України та Молдови отримають змогу перебувати на території країн більше ніж 90 днів протягом 180 днів на рік.

Підкреслимо, що угода ще має бути ратифікована парламентами, після чого набуде чинності.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Молдова і Україна зацікавлені ​​в розширенні спільного контролю україно-молдовського кордону. Міністр закордонних справ Павло Клімкін позитивно оцінив проведення спільного з Молдовою контролю на україно-молдавському кордоні.

Крім того, повідомлялось, що Україна і Молдова спростять перетин кордону громадянам обох країн.