ua en ru

Українські ТРК відновлять трансляцію на окупованому Донбасі у травні

Українські ТРК відновлять трансляцію на окупованому Донбасі у травні Фото: українські ТРК відновлять трансляцію на окупованому Донбасі у травні

Відновлення нормального життя у Луганській та Донецькій областях має стати передумовою повернення Донбасу

Українські телерадіокомпанії відновлять трансляцію на окупованій території у травні 2016 року. Про це заявила народний депутат від фракції партії "Блок Петра Порошенка" Світлана Заліщук, повідомляє прес-служба БПП.

"Я була на горі Карачун, де раніше знаходилася телевежа висотою 200 метрів. Сьогодні висота відновленої телевежі сягає 29 метрів, її потужності вистачає лише на 10 кілометрів. На окуповану зону цей сигнал не достає. Ми говорили з губернатором Донецької області, який запевнив, що у травні планується встановлення ретранслятора на 500 кіловат, який посилить сигнал і допоможе українським засобам масової інформації транслювати новини на окупованій території", - розповіла Заліщук.

Вона також зазначила, що відновлення нормального життя у Луганській та Донецькій областях має стати передумовою повернення Донбасу, як частини України.

"Ми спроможні відновити нормальне життя у Луганській та Донецькій областях. Це повинно стати передумовою повернення Донбасу, як частини України. Відновлення територіальної цілісності та суверенітету виражається не тільки у політичних деклараціях, а також у повноцінній роботі усіх щаблів органів виконавчої влади, їх співпраці з громадянським суспільством та засобами масової інформації", - зазначила нардеп.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення дала 30 грудня дозвіл на тимчасове мовлення на 22 телеканалі (ТВК) у Волновасі Донецької області шести вітчизняним мовникам - телеканалам "1+1", "Україна", "Донбас", "5 канал", "UА:Перший" і Донецькій ОДТРК.