ua en ru

В Україні сьогодні відзначають День журналіста

В Україні сьогодні відзначають День журналіста Фото: В Україні відзначають День журналіста

Сьогодні журналісти, кореспонденти і репортери приймають поздоровлення колег

В Україні сьогодні, 6 червня, відзначають День журналіста. Указ про встановлення нового "професійного свята працівників засобів масової інформації - Дня журналіста" був підписаний 25 травня 1994 року в Києві першим Президентом України Леонідом Кравчуком.

Відзначимо, що дата для святкування "Дня журналістів" була обрана не випадково. Саме 6 червня у Брюсселі, Національний союз журналістів України, переважною більшістю голосів був прийнятий в найбільшу в світі організації професійних працівників ЗМІ - Міжнародну федерацію журналістів.

Саме сьогодні журналісти приймають вітання колег, друзів, читачів, а деякі урядові й громадські організації присуджують їм всілякі гранти за безкомпромісну боротьбу за справу демократії.

Крім дня журналіста, в Україні є інше споріднене професійне свято: День працівників радіо, телебачення та зв'язку України.

Нагадаємо, ще в лютому з'явився список рекомендованих до заборони на акредитацію в Україні російських засобів масових інформації, який 12 лютого доручила скласти Верховна Рада.

Так, у список увійшли понад 100 ЗМІ, зареєстрованих в Росії, які, за експертною оцінкою СБУ, заангажовано подають інформацію про ситуацію в Україні.