ua en ru

В Україні розробляють власну тест-систему для діагностики коронавірусу

В Україні розробляють власну тест-систему для діагностики коронавірусу Фото: секретар РНБО Олексій Данилов (РБК-Україна)

Розробка тест-системи повинна бути завершена найближчим часом

Найближчим часом в Україні розроблять власну тест-систему для діагностики коронавірусу. Про це заявив секретар РНБО України Олексій Данілов у програмі "Свобода Слова Савіка Шустера" на каналі "Україна", передає РБК-Україна.

За його словами, найближчим часом українська система повинна запрацювати.

"Виступав наш учений. Він сказав не все. Насправді займаються розробкою тест-систем наших власних. Ми вже в середу маємо власну українську тест-систему. Тому що 20-го числа китайці повністю дали всім бажаючим займатися створенням цих систем. Наша власна система буде найближчим часом", - заявив Данілов.

Раніше повідомлялося, Кабінет міністрів України розглядає доцільність встановлення режиму підвищеної готовності у рамках єдиної державної системи цивільного захисту через спалах китайського коронавірусу.

Як повідомляло РБК-Україна, Гончарук доручив Міністерству закордонних справ, Державній службі України з надзвичайних ситуацій, Міністерству оборони і Міністерству інфраструктури оперативно розробити план та організувати евакуацію громадян України з Китаю через спалахи коронавірусу.