ua en ru

З неплатників аліментів стягнули за півроку понад 2,7 млрд грн боргів

З неплатників аліментів стягнули за півроку понад 2,7 млрд грн боргів Фото: Павло Петренко (minjust.gov.ua)

Сьогодні починають діяти норми другого пакету законів " Чужих дітей не буває"

В Україні за 6 місяців з неплатників аліментів було стягнуто понад 2,7 мільярдів гривень на користь майже 500 тисяч дітей. Про це написав міністр юстиції Павло Петренко у своєму Twitter.

Зазначимо, в Україні вже півроку діє закон № 2475-VIII "Про внесення змін до деяких актів України щодо створення економічних передумов для посилення захисту дитини на належне утримання".

"Маємо вражаючі результати за 6 місяців з початку дії першого пакету законів "Чужих дітей не буває" було стягнуто понад 2,7 млрд гривень на користь майже півмільйона українських дітей", - зазначив Петренко.

З неплатників аліментів стягнули за півроку понад 2,7 млрд грн боргів

Нагадаємо, сьогодні, 29 серпня 2018 року, набула чинності норма закону про накладення додаткових штрафів на суму боргу по аліментах.

Зокрема, впровадження додаткових штрафних санкцій за заборгованість по аліментах більше одного року стало однією з новацій другого пакету законів "Чужих дітей не буває", спрямованих на посилення захисту прав дітей та запровадження інституту відповідального батьківства. Підкреслюється, що ці штрафи будуть спрямовані безпосередньо дітям і є своєрідною компенсацією за несвоєчасне отримання ними коштів.

Як писало РБК-Україна, президент Петро Порошенко підписав закон, який передбачає посилення відповідальності за несплату аліментів.

Як повідомляло агентство, згідно з новим законом №8296 щодо створення економічних передумов для посилення захисту права дитинина належне утримання зміняться правила виїзду дитини віком до 16 років за кордон без згоди другого з батьків.