ua en ru

В Україні за рік близько 1 млн громадян отримали консультації центру безоплатної правової допомоги

В Україні за рік близько 1 млн громадян отримали консультації центру безоплатної правової допомоги Фото: Павло Петренко (kmu.gov.ua)

За словами Петренка, юристи із центру надають допомогу у всіх сферах права

Протягом року близько 1 мільйона українців отримали консультацію юристів із центру безоплатної правової допомоги. Про це на прес-конференції на тему: "Правова допомога поруч" повідомив міністр юстиції України Павло Петренко, передає кореспондент РБК-Україна.

За його словами, 1 тисяча українських юристів протягом відносно короткого часу показали, що в Україні є можливість отримати захист всім людям.

"Протягом року близько мільйона українців отримали консультацію юристів із центру безоплатної правової допомоги. Це мільйони людей, які втратили надію. Це мільйони людей, які мають можливість отримати фахову допомогу. Юристи із центру надають допомогу у всіх сферах права", - повідомив він.

За його словами, система безоплатної правової допомоги й надалі розвивається.

"Ми поступово відновлюємо довіру громадян до держави. Ми захищаємо громадян у спорах, коли їх права порушуються. Для мене велика честь інформувати, що система безоплатної правової допомоги розвивається і надалі",- додав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Україні з'являться притулки для потерпілих від домашнього насильства або насильства за ознакою статі. Такі притулки будуть створені для надання постраждалим від домашнього насильства місця безпечного тимчасового перебування та комплексної допомоги: психологічних, соціально-побутових, соціально-медичних, інформаційних, юридичних та інших послуг.

Також РБК-Україна писало, що Кабінет міністрів 22 серпня прийняв постанову "Про затвердження Типового положення про мобільну бригаду соціально-психологічної допомоги особам, постраждалим від домашнього насильства та насильства за ознакою статі".