ua en ru

В Україні з'являться притулки для потерпілих від домашнього насильства

В Україні з'являться притулки для потерпілих від домашнього насильства Ілюстративне фото (pixabay.com)

Кабмін затвердив типове положення про притулок для потерпілих від домашнього насильства

В Україні з'являться притулки для потерпілих від домашнього насильства або насильства за ознакою статі. Відповідне рішення уряду є у розпорядженні РБК-Україна.

Повідомляється, що притулки будуть створені для надання постраждалим від домашнього насильства місця безпечного тимчасового перебування та комплексної допомоги: психологічних, соціально-побутових, соціально-медичних, інформаційних, юридичних та інших послуг. Притулки будуть створюватися місцевими органами влади.

Передбачається, що реалізація даної ініціативи сприятиме впровадженню в законодавство міжнародних стандартів у сфері надання допомоги жертвам насильства, вдосконалення системи соцзахисту постраждалих від домашнього насильства. Крім того, отримання в притулках якісних соціальних і реабілітаційних послуг сприятиме відновленню соціальних функцій жертв насильства, морального, психічного та фізичного здоров'я.

Фото: рішення Кабміну

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що в країні за 4 роки жертвами домашнього насильства стали понад 28 тис. чоловік.

Зазначимо, на початку року вступив в силу закон про протидію домашньому насильству.