ua en ru

В Україні запроваджується механізм екстреного реагування на випадки насильства

В Україні запроваджується механізм екстреного реагування на випадки насильства Ілюстративне фото (pixabay)

Мобільні бригади будуть надавати психологічну допомогу та професійні консультаційні послуги з виїздом в територіальні громади

Кабінет міністрів 22 серпня прийняв постанову "Про затвердження Типового положення про мобільну бригаду соціально-психологічної допомоги особам, постраждалим від домашнього насильства та насильства за ознакою статі". Про це повідомляє прес-служба Міністерства соціальної політики.

Повідомляється, що згідно з постановою мобільні бригади як спеціалізовані служби підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства, надаватимуть психологічну допомогу і професійні консультаційні послуги з виїздом в територіальні громади, а також в телефонному режимі.

У відомстві зазначили, що функціонування таких бригад сприятиме підвищенню спроможності територіальних громад забезпечувати доступ мешканців до якісних соціальних і реабілітаційних послуг та екстрене реагування на випадки насильства.

Перші мобільні бригади були створені за фінансової підтримки Фонду народонаселення ООН в Україні. Проект реалізується у Вінницькій, Дніпропетровській, Запорізькій, Київській, Львівській, Одеській, Харківській і Херсонській областях, а також на підконтрольних уряду України територіях Донецької і Луганської областей України. Всього на сьогодні функціонує 46 мобільних бригад соціально-психологічної допомоги.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Україні трапляється приблизно 300 випадків насильства щомісяця, які свідчать про радикалізацію настроїв і неконтрольоване використання зброї для вирішення спорів.