ua en ru

Україна зайняла 63-є місце в рейтингу розвитку людського капіталу ВЕФ

Україна зайняла 63-є місце в рейтингу розвитку і виховання людського капіталу за версією Всесвітнього економічного форуму (ВЕФ).

Україна зайняла 63-є місце в рейтингу розвитку і виховання людського капіталу за версією Всесвітнього економічного форуму (ВЕФ). Про це повідомляється у прес-релізі ВЕФ.

Індекс розвитку людського капіталу визначає найбільш успішні країни світу в максимально довгостроковій перспективі.

Метою складеного списку зі 122 країн було визначення спроможності кожної з них до розвитку і виховання свого населення.

Основними критеріями для визначення стали:

- освіта (включає в себе якість і доступність освіти, починаючи від молодшої школи);
- охорона здоров'я (включає в себе оцінку фізичного і психологічного благополуччя);
- працевлаштування та зайнятість населення (передбачає можливість підвищення кваліфікації та розвитку людиною талантів);
- навколишнє середовище (включає в себе рівень правового захисту, а також розвиток інфраструктури в державі).

Україна зайняла 63-є місце в рейтингу розвитку людського капіталу ВЕФ

Першу позицію у списку зайняла Швейцарія. За нею йдуть Фінляндія та Сінгапур. Далі до першої десятки списку увійшли європейські держави, а замикає топ-10 Канада. До першої двадцятки, крім європейських держав, увійшли також Нова Зеландія, Японія, США, Катар і Австралія.

Найбільші економіки світу розташувалися на різних місцях в рейтингу. Так, Німеччина займає 6-е місце, Японія і США - 15 і 16 відповідно, Китай опинився на 43-й позиції.

Останнє, 122-е, місце в рейтингу розвитку людського капіталу обійняв Ємен.

Як повідомлялося сьогодні, Україна посіла 66-е місце в рейтингу країн з найкращою якістю життя пенсіонерів. Перший глобальний індекс зі старіння Global AgeWatch Index-2013, присвячений становищу пенсіонерів у 91 країні світу, був опублікований неурядовою організацією HelpAge International 1 жовтня, у Міжнародний день людей похилого віку.

Наприкінці травня ц.р. стало відомо, що Україна піднялася на сім щаблів у рейтингу конкурентоспроможності - до 49-го з 56-го місця, розмістившись між Колумбією та Угорщиною. Про це йшлося у звіті World Competitiveness Yearbook 2013, опублікованому Інститутом розвитку менеджменту швейцарської бізнес-школи (IMD). Загалом у рейтингу взяли участь 60 держав.

Нагадаємо, Всесвітній економічний форум (ВЕФ) - це створена в 1971 р. швейцарська неурядова організація, найбільш відома проведенням щорічних зустрічей у Давосі. На ці зустрічі запрошуються провідні керівники бізнесу, політичні лідери, видні мислителі та журналісти. Предметом обговорення є найбільш гострі світові проблеми, включаючи охорону здоров'я та захист навколишнього середовища.

Членами ВЕФ є близько 1000 великих компаній і організацій з різних країн світу. Постійний виконавчий орган - Рада директорів. Штаб-квартира розташована в передмісті Женеви - Колоньї. Бюджет формується за рахунок щорічних членських внесків і коштів, внесених учасниками Форуму. Склад учасників щорічно переглядається. Засновник і незмінний керівник ВЕФ - професор зі Швейцарії Клаус Шваб.