ua en ru

Україна ввела відповідні санкції проти Росії

Україна ввела відповідні санкції проти Росії Фото: прем"єр-міністр Арсеній Яценюк

Вводиться заборона на ввезення товарів російського походження в Україну

Україна ввела відповідні санкції проти Росії сьогодні, 30 грудня 2015 року. Про це журналістам повідомила заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Наталія Микольська.

Зокрема Кабінет міністрів України затвердив дві постанови, відповідно до яких вводиться заборона на ввезення товарів російського походження в Україну.

Раніше, глава українського уряду Арсеній Яценюк зазначив, що відповідні постанови будуть оприлюднені, як тільки РФ введе обмежувальні заходи проти українських товарів.

"Сьогодні Кабмін затвердив дві постанови, підтримавши пропозиції Міністерства економічного розвитку і торгівлі", - сказала Микольська.

При цьому вона повідомила, що ембарго буде введено з 10 січня для того, щоб раніше законтрактовані товари надійшли в Україну.

"Ми даємо деякий перехідний період для того, щоб українські компанії не понесли збитки по тих товарах, які вже законтрактовані, зафрахтовані", - зазначила заступник міністра.

"Але в одній з постанов також зазначено, що у разі якщо Російська Федерація не застосовуватиме ці торгові обмеження, наші обмеження не будуть застосовуватися", - підкреслила вона.

Нагадаємо, Росія з 1 січня 2016 року вводить санкції проти України, які включають митні збори і продуктове ембарго, аналогічних дій щодо країн, що підтримали санкції проти РФ. Відповідну постанову підписав прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв.

Раніше президент РФ Володимир Путін заявляв, що Росія не буде вводити жодні санкції проти України, але вона втратить всі преференції.