ua en ru

Україна входить до ТОП-10 пріоритетів зовнішньої політики США, - посол

Україна входить до ТОП-10 пріоритетів зовнішньої політики США, - посол Фото: Валерій Чалий (УНІАН)

За словами Чалого, Україна ніколи не була настільки під увагою Конгресу

Вирішення ситуації в Україні наразі входить в ТОП-10 пріоритетних питань в напрямку зовнішньої політики Сполучених Штатів Америки (США). Про це журналістам повідомив надзвичайний та повноважний посол України в США Валерій Чалий, передає кореспондент РБК-Україна.

За його словами, Україна ніколи не була настільки під увагою Конгресу.

"Я думаю, ми знаходимось в ТОП-10 уваги США, як пріоритет в зовнішній політиці. Звичайно, що одна з причин - агресія Росії, але тут є і самостійна роль з баченням на майбутнє", - повідомив Чалий.

Нагадаємо, Чалий повідомляв, що нещодавно президент США Дональд Трамп підписав закон щодо бюджету Пентагону, в якому передбачена допомога Україні у сфері захисту від кібератак.

Також повідомлялося, що США передадуть Україні катери, які підсилять спроможності в Чорноморському басейні. Від додав, що Україна та США вийшли на новий рівень стратегічного партнерства у сфері національної безпеки і оборони.

"Україна вперше виходить на рівень стратегічного партнерства з США. Принаймні, в сфері національної безпеки та оборони. Після атаки Росії у нас дійсно з'явився цей напрям, якого ніколи не було. Надання сучасної протитанкової зброї - це не тільки свідчення готовності нашого партнера допомагати. Це свідчення нового рівня партнерства. Це і довіра, і оцінка боротьби з корупцією у цій сфері", - додав він.