ua en ru

Україна отримає від США катери для посилення оборони в Чорноморському басейні

Україна отримає від США катери для посилення оборони в Чорноморському басейні Фото: Валерій Чалий (УНІАН)

Зараз експертні групи працюють над підготовкою угоди про передачу катетерів

Сполучені Штати Америки (США) передадуть Україні катери, які підсилять спроможності в Чорноморському басейні. Про повідомив надзвичайний та повноважний посол України в США Валерій Чалий під час прес-конференції щодо стратегічного партнерства України та США, передає кореспондент РБК-Україна.

Він зазначив, що Україна працює над тим, щоб отримати від США катери, які підсилять наші спроможності в Чорноморському басейні.

"Зараз експертні групи працюють над підготовкою угоди про передачу цих катетерів. Я сподіваюсь, що ми отримаємо підсилення", - повідомив Чалий.

Від додав, що Україна та США вийшли на новий рівень стратегічного партнерства у сфері Національної безпеки і оборони.

"Україна вперше виходить на рівень стратегічного партнерства з США. Принаймні, в сфері Національної безпеки та оборони. Після атаки Росії у нас дійсно з'явився цей напрям, якого ніколи не було. Надання сучасної протитанкової зброї - це не тільки свідчення готовності нашого партнера допомагати. Це свідчення нового рівня партнерства. Це і довіра, і оцінка боротьби з корупцією у цій сфері", - додав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що посольство США в Україні від уряду Сполучених Штатів Америки передало Збройним Силам України дві станції контрбатарейної боротьби на базі "Хаммерів".

В залежності від особливостей ландшафту, атмосферних умов, сучасний контрбатарейний радар здатен виявляти ворожі батареї на відстані до 50 км. Контрбатарейна РЛС може входити до артилерійської батареї або її групи підтримки.

в червні Україна і США домовилися про створення нового бойового модуля за стандартами НАТО, а в кінці травня повідомлялося, що державний концерн "Укроборонпром" посилить співпрацю з НАТО.

Також представники Консервативної партії Канади запропонували передати Україні партію летальної зброї на 9,5 мільйона доларів.