ua en ru

Україна зможе пройти найближчу зиму без російського газу в разі стабільного реверсу з ЄС, - Продан

Україна має можливість пережити зиму 2014-2015 рр. без російського газу у випадку, якщо реверсні поставки з країн ЄС не будуть знижуватися.

Україна має можливість пережити зиму 2014-2015 рр. без російського газу у випадку, якщо реверсні поставки з країн ЄС не будуть знижуватися. Про це сьогодні журналістам заявив міністр енергетики і вугільної промисловості України Юрій Продан, передає кореспондент РБК-Україна.

"Залежно від того, як ми будемо продовжувати заходи щодо зниження споживання газу, я сподіваюся, що ми зможемо пройти опалювальний сезон без російського газу. За умови, що ми будемо мати реверсні поставки з ЄС і вони не будуть скорочуватися", - заявив Продан.

Раніше глава українського Міненерго звернувся до Європейської комісії з проханням сприяти врегулюванню ситуації для відновлення і нормалізації транзитних поставок російського природного газу через територію України і Словацької Республіки.

Нагадаємо, 15 вересня 2014 р. словацький газотранспортний оператор Eustream повідомив про скорочення обсягів прокачування російського природного газу. У свою чергу в "Газпромі" пояснили скорочення обсягу транзиту газу через Словаччину завершенням ремонту газопроводу "Ямал-Європа" і, відповідно, збільшенням постачань через нього.