ua en ru

Україна - Сербія: Подивимося у справі тих, хто грав менше, - Шевченко

Україна - Сербія: Подивимося у справі тих, хто грав менше, - Шевченко Фото: Андрій Шевченко

Андрій Миколайович обіцяє зміни

Головний тренер збірної України Андрій Шевченко вважає, що сьогоднішній товариський матч проти сербів дозволить українцям оглянути нові ігрові схеми, повідомляє прес-служба ФФУ.

"Для початку хотів би сказати, щоб дуже раді бути тут в Харкові. Дуже приємно, що цей стадіон знову відкритий для більшого футболу. Для нас дуже важливо порадувати уболівальників хорошим футболом. Моє завдання — дати можливість зіграти тим, хто зіграв менше матчів. Саме від цього ми і будемо виходить. Додам, що Сербія — дуже хороша команда", - почав Шевченко.

"Я розглядаю цей матч в дуже серйозному контексті. Ми зіграли чотири офіційних гри. Сьогоднішній матч — це можливість побачити в справі тих футболістів, які до цього грали менше. Можливо, ми навіть змінимо схему нашої гри. Сербія — дуже сильний суперник, проти якого нам потрібно налаштовуватися найсерйознішим чином. З іншого боку, я б не розглядав цей матч, як підготовку до Хорватії", - продовжив тренер.

"Не погоджуся, серби і хорвати грають за різними схемами. Повторюся, цей матч не є підготовкою до поєдинку з Хорватією. За останній час наша збірна пройшла серйозний етап омолодження складу. Для мене дуже важливо, щоб усі кандидати в збірну відповідали рівню гри збірної. Для цього потрібно мати постійну ігрову практику в клубах. Якщо вони будуть відповідати цим критеріям — вони отримають шанс. У нас такого не було, ми приїхали сюди одним колективом. Цим складом ми і закінчив наш збір. Якщо потрібно буде дати комусь відпочинок, то ми цей відпочинок футболістам надамо. З моїм приходом ми змінили структуру гри. Ми завжди намагаємося грати першим номером. Ми довго володіємо м'ячем, намагаємося якомога частіше бити по воротах суперників. Думаю, в цьому головна відмінність цієї збірної від попередньої", - додав наставник збірної.

Нагадаємо, онлайн-трансляція матчу Україна - Сербія почнеться на РБК-Україна в 20:30.