ua en ru

Україна попередила ізраїльські компанії про можливі санкції за діяльність в Криму

Україна попередила ізраїльські компанії про можливі санкції за діяльність в Криму Фото: Крим

Посольство України в Ізраїлі заявив, що отримує інформацію про факти в'їзду громадян Ізраїлю в Крим з порушенням вимог

Посольство України в Ізраїлі предупрждает ізраїльських громадян і компанії про притягнення до відповідальності і включення в санкційні списки за комерційну діяльність Криму без дозволу української влади. Про це повідомляє прес-служба посольства.

Українське посольство заявило, що отримує інформацію про факти в'їзду громадян Ізраїлю в Крим з порушенням вимог, встановлених законодавством України" і проведення ними там комерційної діяльності з незаконними владою АР Крим без отримання відповідних дозволів від уряду України.

Посольство звертає увагу, що такі дії є порушенням українського законодавства, зокрема Закону України "Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України", а також суперечать міжнародному праву, зокрема положень резолюції ГА ООН A / RES / 68/262 "Територіальна цілісність України" від 2703.2014 р.

"У разі продовження таких дій, відповідна інформація буде передана в компетентні органи України з метою подальшого притягнення до відповідальності винних у порушенні чинного законодавства", - йдеться в заяві посольства.

Крім того, буде розглянуто питання про включення відповідних ізраїльських компаній в перелік юридичних осіб, щодо яких застосовуються обмежувальні заходи.

Нагадаємо, з 16 січня 2016 року, набула чинності постанова Кабінету міністрів України про заборону на постачання товарів і послуг у Крим. Постанова № 1035 було опубліковано 16 грудня 2015 року і набула чинності через 30 днів.